Aszalt paradicsom, nyammm

2011-11-20

sponsored links


Irigykedve figyeltem nyár végefelé az egyre több gasztroblogban feltûnõ, házi szárított-aszalt paradicsomok tömkelegét. Mindig összefutott a nyál a számban, imádom az ízét ugyanis. Boltban persze jó drága, meg amúgy is hajkurászni kell, fõleg azt a fajtát, amit nem fûszeres pácban tesznek el eleve - nem tehetek róla, szeretem magam hozzáadagolni az ízeket.
Persze, átfutott a fejemen, hogy akár én is készíthetnék házi aszalt paradicsomot. De két variációt találtam rá, az egyik rengeteg órán át szárította a sütõben (na azt köszönöm, nem vállalatam, nem bízom annyira a sütõben...), a másik pedig napon szárította. Szép elmélet. Ha valaki nem a Hungária körúttól egy sarokra lakik. Végiggondoltam, hogy mondjuk akár csak pár nap alatt milyen szállópor mennyiség jutna szegény paradicsomokra. Brrrrrrrr... Nem enném meg szívesen. Így ez a vállalkozás kimaradt a nyáron és én reménykedve várom (sok más hansolnó ötletemmel egyetemben), hogy hátha talán a jövõ nyáron már majd a saját kis kertemben ülhetek és ültethetek. :) Álmodozni elvégre is nem tilos, ugye? :)
Az aszalt paradicsomot tehát mindig hajkurászom. Elég rég akadtam már rá (persze külön ezért nem megyek el boltba), így nagyon megörültem, mikor felfedeztem, hogy a Herbaházban kapható (persze oda is másért mentünk).
A most következõ recept egyszerûségében régóta a kedvencem, hisz az aszalt paradicsom íze dominál benne. Nem is szabad szerintem elnyomni, így finom és kész. :)

Aszalt paradicsomos tészta (2 fõre) ...

Folytats a blogon ... flamcsi.blogspot.com/2011/11/irigyked...

sponsored links

Keres?s