Aszalt paradicsom házilag
sponsored links
Egyre többen ismerik és szeretik az aszalt paradicsomot. Pár évvel ezelõtt még azt sem tudtam, hogy létezik, és most nem telik el szinte nap anélkül, hogy ne ennék.
Mindenféle paradicsomos fõételbe, fasírtba, levesekbe szoktam tenni, és tényleg, amiben van aszalt paradicsom, az sokkal finomabb, mintha nem lenne benne. (hû, ez jó lett)
Többféle forrásból szoktam beszerezni: van olajban eltett, van teljesen kiszárított is. Ez utóbbit használat elõtt kicsit be kell áztatni, hogy felpuhuljon.
Ilyenkor paradicsom-szezon idején ki kell próbálni az otthoni paradicsom-aszalást. Ha nem is tart ki egész évben, 1-2 hónapig mindenképpen jó érzés lesz saját aszalású paradicsomot használni!
Elõször is, kemény húsú, lehetõleg lucullus paradicsomot vegyünk, amiben kevés a lé és a mag. Ilyenkor nyár ...