Aszalt paradicsom fûszeres olajban.
sponsored links
Nemrégiben a Femina.hu oldalon Receptolimpiát hirdettek meg, melyre mindenki a saját maga által készített recepttel nevezhetett be. (én is beneveztem néhány recepttel, és izgatottan várom a szavazás lezárását) Minden nap bekukkantok, hátha találok olyan receptet melyet én is szívesen elkészítenék, és persze hogy találok, sõt...... Természetesen a kedvemre valóra rögtön le is adom a szavazatomat. A napokban pedig nézelõdés közben akadtam rá Dorcus olajban eltett aszalt paradicsom receptjére. Rögtön megtetszett, és mivel rengeteg paradicsom termett idén, így neki is láttam az aszalásnak. A napsütésre sem lehetett panaszom, mert ezerrel sütött, így pár nap alatt szépen megaszalódott a paradicsom. Ma pedig már üvegbe is került, és érlelõdhet tovább a fûszeres olajban. Pár napig a hûtõben pihentetem, hogy jól átjárja a fûszeres olaj íze, és már készülhetnek is majd belõle a különbözõ finomságok. Látványra, és illatra nagyon guszta, és biztosan ízre is finom lesz, így bátran merem ajánlani mindenkinek, egy próbát mindenképpen megér.
Hozzávalók:
1 kg paradicsom
2-3 dl olívaolaj
2-3 dl napraforgóolaj
2-3 gerezd fokhagyma
friss bazsalikom levél (v. szárított) ...