Aszalt gyümölcsös Sport szelet

2014-02-12

sponsored links




Villámgyorsan elkészíthetõ édesség, tényleg percek kérdése :-)

Házi Sport szeletet már többször ettem vendégségben, de otthoni elkészítésére még nem vitt rá a lélek.

Aztán szembejött ez a recept, semmi keksz, semmi cukor - csak az az egy tábla étcsoki a tetején :-DD 

Hát kérem, iszonyat finom... Rumos, csokis, hozzáadott plusz cukor nélkül is pont annyira édes, amennyire kell. Az eredetihez képest a mazsola felét helybõl kiváltottam aszalt szilvával, mert a mazsoláért annyira nem vagyok odáig, egyszerûen ellenállhatatlan lett :-)

Egy próbát megér, amondó vagyok!




Aszalt gyümölcsös Sport szelet


Elkészítési idõ: 5-10 perc + hûtés

Hozzávalók egy kb. 10x20 cm-es formához:



  • kb. 12 dkg dió (4 marék)
  • 10 dkg mazsola
  • 10 dkg puha aszalt szilva
  • 1 púpos ek. cukrozatlan kakaópor
  • max 1 ek. vaj/kókuszzsír
  • rumaroma ízlés szerint



A tetejére:


  • 10 dkg étcsokoládé
  • 1 tk. olaj
  • 1 púpos tk. 20%-os tejföl (nem tévedés, nem tejszín)
  • 1 tk. rumaroma



A diót, a mazsolát és az aszalt szilvát késes betétû robotgépben ledaráljuk.

Hozzáadjuk a kakaóport és a rumaromát, végül annyi zsiradékot, hogy jól formázható, összeálló masszát kapjunk - a zsiradék mennyiségét nagyban befolyásolja a mazsola és a szilva puhasága, szaftossága.

Egy lapos tálat béleljünk ki alufóliával, lapogassuk bele egyenletes rétegben a diós-gyümölcsös masszát.

Az étcsokoládét tördeljük apróra, adjuk hozzá az olajat, és mikróban 500 W-on, 2 perc alatt, illetõleg gõz fölött olvasszuk meg.

Adjuk hozzá a tejfölt, és ovális habverõvel keverjük sima krémmé, majd ízesítsük tetszés szerinti mennyiségû rumaromával, és simítsuk a gyümölcsös massza tetejére.

Hûtõben dermesszük addig, míg a csokoládé megszilárdul, majd vékony szeletekre vágva kínáljuk.





Folytats a blogon ... thechefviki.blogspot.com/2014/02/asza...

sponsored links

Keres?s