Aszalt gyümölcsös Sport szelet
sponsored links
Villámgyorsan elkészíthetõ édesség, tényleg percek kérdése :-)
Házi Sport szeletet már többször ettem vendégségben, de otthoni elkészítésére még nem vitt rá a lélek.
Aztán szembejött ez a recept, semmi keksz, semmi cukor - csak az az egy tábla étcsoki a tetején :-DD
Hát kérem, iszonyat finom... Rumos, csokis, hozzáadott plusz cukor nélkül is pont annyira édes, amennyire kell. Az eredetihez képest a mazsola felét helybõl kiváltottam aszalt szilvával, mert a mazsoláért annyira nem vagyok odáig, egyszerûen ellenállhatatlan lett :-)
Egy próbát megér, amondó vagyok!
Aszalt gyümölcsös Sport szelet
Elkészítési idõ: 5-10 perc + hûtés
Hozzávalók egy kb. 10x20 cm-es formához:
- kb. 12 dkg dió (4 marék)
- 10 dkg mazsola
- 10 dkg puha aszalt szilva
- 1 púpos ek. cukrozatlan kakaópor
- max 1 ek. vaj/kókuszzsír
- rumaroma ízlés szerint
A tetejére:
- 10 dkg étcsokoládé
- 1 tk. olaj
- 1 púpos tk. 20%-os tejföl (nem tévedés, nem tejszín)
- 1 tk. rumaroma
A diót, a mazsolát és az aszalt szilvát késes betétû robotgépben ledaráljuk.
Hozzáadjuk a kakaóport és a rumaromát, végül annyi zsiradékot, hogy jól formázható, összeálló masszát kapjunk - a zsiradék mennyiségét nagyban befolyásolja a mazsola és a szilva puhasága, szaftossága.
Egy lapos tálat béleljünk ki alufóliával, lapogassuk bele egyenletes rétegben a diós-gyümölcsös masszát.
Az étcsokoládét tördeljük apróra, adjuk hozzá az olajat, és mikróban 500 W-on, 2 perc alatt, illetõleg gõz fölött olvasszuk meg.
Adjuk hozzá a tejfölt, és ovális habverõvel keverjük sima krémmé, majd ízesítsük tetszés szerinti mennyiségû rumaromával, és simítsuk a gyümölcsös massza tetejére.
Hûtõben dermesszük addig, míg a csokoládé megszilárdul, majd vékony szeletekre vágva kínáljuk.