Aszalt gyümölcsös pezsgõtorta

2012-12-30

sponsored links


Hozzávalók:
a piskótához: 3 tojás, 12 dkg cukor, 15 dkg liszt,1 evõkanál olaj, 2 evõkanál pezsgõ, csipetnyi sütõpor;
a habcsók lapokhoz: 6 tojásfehérje, 30dkg cukor, 12 dkg vágott dió, 1 teáskanál olaj;
a krémhez: 6 tojássárgája, 12 dkg cukor, 2 dl pezsgõ, 1 tasak vaníliás puding, 4 dl tej, 3 dl habtejszín, 10 g zselatin;
az összeállításhoz: 30 dkg vegyes aszalt gyümölcs (barack, szilva, vörös áfonya, mazsola), 3 dl pezsgõ;
a díszítéshez: 3 dl habtejszín, 10 dkg csokoládé, 1 evõkanál cukorgyöngy

Elkészítése:
A piskótához az egész tojásokat keverõtálba törjük, hozzáadjuk a cukrot, és habosra verjük. Belekeverjük az olajat meg a pezsgõt, majd lazán beleforgatjuk a sütõporral elkevert lisztet. Sütõpapírral bélelt, 24 cm-es tortaformába ...


Folytats a blogon ... aledakonyhaja.blogspot.com/2012/12/as...

sponsored links

Keres?s