Aszalt gyümölcsös, mogyorós rétes
sponsored links
Ez amolyan baklavaféle lenne, csak mivel igazi baklavát még nem készítettem (és ettem), és mivel nem tudom összehasonlítani, maradok inkább a rétes elnevezésnél. Egyszer elkaptam a Good chef, bad chef egyik epizódjának egy részét, amiben Adrian mondta, hogy baklavaszerûséget készít, és amihez a csonthéjas mellé (azt hiszem, mandula volt) aszalt gyümölcsöket is használt. Robotgépben összeturmixolta cukorsziruppal az összetevõket, és azt készült rákenni a réteslapokra. Hogy mit, és mibõl mennyit tett, már nem emlékszem (szinte mindig így vagyok, általában csak egy-egy aprócska ötletet jegyzek meg, "lopok" el), és hogy végül mit csinált vele, már nem is tudom, mert nem néztem végig a mûsort. De ennek alapján én elképzeltem a magam verzióját, és ez született belõle. Akik kóstolták (nemcsak családtagok), külön megdicsérték, hogy isteni fnom volt, és ilyent nem is ettek még. Nos, mi sem, én sem, de még fogunk. :)
Aszalt gyümölcsös, mogyorós rétes
Hozzávalók 1 kb. 28x18-as formához: 8 nagy réteslap (nekem kb. 30x40-es lapjaim voltak) vagy 16 akkora, mint az edény, 15 dkg sótlan mogyoró, 5-5 dkg ...