Aszalt gyümölcsös-mandulás cantuccini

2017-12-23

sponsored links


Egy finom olasz édesség, ami kávéba vagy borba mártogatva az igazi.


Aszalt gyümölcsös-mandulás cantuccini

Hozzávalók (8 darabhoz):
1 tojás
5 dkg cukor
2,5 dkg vaj
1 csapott kávéskanál sütõpor
15 dkg liszt
10 dkg mandula
5 dkg aszalt vörösáfonya

Elkészítés:

  1. A tojást kikeverjük a cukorral és a vajjal. Apránként hozzászórjuk a sütõporral elkevert lisztet, majd összegyúrjuk az egész mandulaszemekkel és az aszalt gyümölcsökkel.
  2. Rudat formázunk a tésztából, fóliába csomagoljuk, és fél órára hûtõbe tesszük.
  3. A pihentetett rudat sütõpapírral borított sütõlemezre tesszük, és 180 fokra elõmelegített sütõben 15 percet sütjük.
  4. Ekkor kivesszük a sütõbõl, megvárjuk, hogy kissé kihûljön, majd éles késsel ujjnyi vastag szeletekre vágjuk. (Nem baj, ha kissé repedezik, a deformálódást pedig egyszerûen igazgassuk ki a sütõlemezen.) 
  5. Lefordítjuk az oldalukra a szeleteket, majd további 10-15 percre visszatoljuk a sütõbe sülni-száradni a cantucciniket. Egy pohár kávéba (vagy desszertborba) mártogatva a legfinomabb!

Folytats a blogon ... szederliget.blogspot.com/2017/12/asza...

sponsored links

Keres?s