Aszalt gyümölcsös csirkemell diós kölessel

2018-02-26

sponsored links

Téli idõszakban gyakrabban készítünk aszalt gyümölcsös ételeket, én legalábbis így vagyok ezzel. Tavasszal, de legfõképpen nyáron, amikor érik a friss, akkor szívesebben használom fel azokat fõételhez, köretként vagy éppen desszertként. Sokféle aszalvány megtalálható receptben, ráadásul a köretben mindenféle dió, amik tele vannak vitaminnal. Töltõdjünk fel!
A recept megjelent a Kifõztük gasztromagazin decemberi számában is.







Aszalt gyümölcsös csirkemell diós kölessel
Hozzávalók 4 személyre
80 dkg csirkemellfilé szeletelve
8 szem aszalt szilva
8 szem aszalt sárgabarack
2 evõkanál mazsola
2 evõkanál aszalt áfonya
1/2 kávéskanál õrölt szerecsendió
1/2 kávéskanál õrölt fehér bors

5 dkg vaj
3 dl húsalaplé
1 dl tejszín
1 teáskanál étkezési keményítõ

a körethez:
4 dkg kesudió
4 dkg makadámdió
4 dkg dió
20 dkg köles
5 dl víz
1 teáskanál morzsolt rozmaring
1 teáskanál morzsolt kakukkfû
frissen õrölt bors



Elkészítés:
A hússzeletek mindkét oldalát megsózzuk, megszórjuk szerecsendióval és borssal. Az aszalt szilvát és barackot feldaraboljuk. A vajat felolvasztjuk, rátesszük a csirkemellet, majd mindkét oldalát megpirítjuk. Felöntjük a húsalaplével, mellé tesszük az aszalt gyümölcsöket, és fedõ alatt puhára pároljuk. A tejszínhez keverjük a keményítõt, és amikor a csirkemell elkészült, besûrítjük vele a szaftját.
A kölest a fûszeres, sós vízben megfõzzük. A dióféléket feldaraboljuk, száraz serpenyõben megpirítjuk, 3/4 részét a köleshez adjuk. A gyümölcsös húst a kölessel tálaljuk, a maradék diófélét a tetejére szórjuk.


Folytats a blogon ... koskacukor.blogspot.com/2018/02/aszal...

sponsored links

Keres?s