Aszalt gyümölcsökkel töltött, baconbe göngyölt csirkecomb (paleo)
sponsored links
Nagyon finom, laktató paleo fõétel. Csináltam már spenótos gombaszósszal, de ezúttal balzsamecetes céklával került az asztalra.
Hozzávalók (4 személyre): 1,5 kg egész csirkecomb, szeletelt bacon, cukormentes aszalt sárgabarack és szilva, só, bors, olívaolaj.
Elkészítés:
- A sütõt elõmelegítem 200°C-ra, egy tepsi aljára 2-3 evõkanál olívaolajat öntök.
- A csirkecombokat egészben hagyom, de a felsõ részébõl kikanyarintom a csontokat (amibõl akár egy jó kis leveske is készülhet késõbb). Sózom, borsozom - finoman, mert a bacon, amibe betekerem, sós.
- Az aszalt gyümölcsöket kettévágom, és vegyesen a csirkecombok felsõ részébe, a csont helyére töltöm.
- Kézzel nagyjából összenyomkodom, és körbetekerem baconnel, ez összefogja, nem kell megtûzni, sem összekötni.
- A megtöltött, betekert combokat bepakolom a tepsibe, kis olívaolajjal meglocsolom õket, 1 dl vizet öntök alájuk.
- A tepsit beburkolom alufóliával, és így sütöm az egész társaságot 1 és negyed órán át.
- Ha letelt az idõ, eltávolítom a fóliát, és a hús alatt összegyûlt szafttal idõnként meglocsolgatva pirosra sütöm a combokat.