Aszalt gyümölcs-marcipán és Nugát-marcipán bonbon
sponsored links
Hozzávalók: gyümölcsöshöz: aszalt sárgabarank és szilva 6-6 db, maréknyi mazsola, 10 dkg. étcsokoládé, marcipán(ami nálam nyújtható fondanból készült receptjét itt megtaláljátok) , bevonáshoz 10 dkg. étcsokoládé.Nugátoshoz: 5 dkg. nugát, marcipán, fehér csokoládé a bevonáshoz.
Elkészítése: gyümölcsös: az aszalt gyümölcsöket apróra feldaraboltam mazsolát hozzátettem, a 10 dkg. étcsokit gõz fölött 2 ek. olajjal felolvasztottam majd kicsit hagytam hûlni ezután belekevertem a gyümölcsös keveréket. Ezután kanállal kis halmokat pakoltam egy sütõpapírral letakart tálcára . Mikor már kicsit meghûltek akkor próbáltam gombócokat formálni belõle. Ezután a marcipánomat kinyújtottam kb. 6 cm. átm. pohárral kiszaggattam majd a csokisgyümölcsöket bevontam . Fogpiszkálót szúrtam a gombócokba és kis idõre hûtõbe tettem ez kb. 3/4 óra volt. Ezután felolvasztottam a csokoládét ami a burkoláshoz szükséges és a hûtõbõl kivett golyókat a fogpiszkálot fogva a csokiba mártottam lecsöpögtettem és / már máskor is így készítettem/ szürõkanalat megfordítom és ebbe szúrom be a csokikat így hagyom szikkadni.
Nugátos: blogjátékon nyertem egy doboz nugátot most azt hasznosítottam, apró kockákra felvágtam marcipánt szintén ...