Aszalt barackos gyümölcskenyér (paleo)
sponsored links
A sütemény ötlete, az itt található kókuszkalácsból ered. Bármilyen szilikon formában elkészíthetõ, de hagyományos, sütõpapírral bélelt formákat is használhatunk hozzá. Én most a Silikomart Girotondo formáját használtam hozzá.
Hozzávalók:
10 dkg kókuszreszelék
8 gramm konjac liszt
8 dkg porrá õrölt eritrit
6 tojás
só
továbbá:
25 dkg aszalt sárgabarack
5 dkg cukormentes sárgabarack lekvár (recept itt)
A kókuszreszeléket kávédarálóval, vagy késes aprítóval finomabb szemcséjûre õröljük. Összekeverjük a többi száraz hozzávalóval. A tojást kettéválasztjuk. A fehérjébõl csipetnyi sóval kemény habot verünk. A verést tovább folytatva egyesével hozzáadjuk a sárgákat is. A száraz hozzávalókat ezután óvatosan forgatjuk hozzá. Vigyázzunk, hogy a hab ne nagyon törjön össze. Végül a kis kockára vágott sárgabarackot is hozzá adjuk. A formába öntve, 175 fokra elõmelegített sütõben 40-45 perc alatt (tûpróba!) megsütjük. Ha kihûlt a formából kivéve, a mintát 6-os sima csõrös habzsákba rakott baracklekvárral kitöltjük. Máris fogyaszthatjuk.
A facebookon is követhettek, itt tudtok csatlakozni hozzám. Ne feledjék, hogy csak akkor jelennek meg a bejegyzéseim nálatok, ha a Követed lehetõségre is rákattintatok.
A Google+-on itt tudtok csatlakozni hozzám.
A Google+-on itt tudtok csatlakozni hozzám.
Létrehoztunk egy új paleos receptes csoportot, ha van kedvetek csatlakozni hozzánk itt megtehetitek: https://www.facebook.com/groups/523183661193999/ A ti ötleteiteket, receptjeiteket is várjuk!