Aszalt barackos fûszeres rizspuding
sponsored links
Mindig elfelejtem, milyen jó dolog a tejberizs. Télen melegen fûszerekkel aszalt gyümölcsökkel, nyáron hidegen valamilyen savanykás gyümölccsel. Ezt a receptet még a hûvösebb idõben ötöltem ki, Lucinda receptje alapján (az Etetni bolondulásig c. szakácskönyvbõl). Egyszerû megfõzni, a fûszerek és a gyümölcs ízlés szerint változtatható.
Hozzávalók:
? csésze kockára vágott aszalt barack
3 csésze tej
? csésze rizottó rizs
? csésze cukor
? tk só
1 ek vaníliás cukor
? tk õrölt fahéj
egy-egy csipet õrölt szegfûszeg, szerecsendió és kardamom
Az összes hozzávalót lábosba tettem és közepes lángon felforraltam. Utána takarékra vettem a lángot és folyton keverve puhára fõztem a rizst. Ha hamar elfõne a tej, egy kevéssel lehet pótolni.
Melegen is, hidegen is nagyon jó. Selymes, vaníliás, fûszeres, egyszerre édes és savanykás. Azt hiszem nekem ez a tökéletes tejberizs.