Aszalt banán (paleo)
sponsored links
Ezt még az almákkal és a körtékkel együtt aszaltam. Körtálcás aszalógépben szárítottam, de készülhet akár sütõben is, akkor az a lényeg, hogy résnyire nyitva maradjon a sütõ ajtaja, hogy a gõz el tudjon távozni és ezáltal a banán ropogóssá váljon. Egy banán egy tálcára ráfért. Nem vagyok az ellensége az aszalványoknak -akkor nem csinálnám õket- de azt hiszem ezzel a képpel lehet a legjobban demonstrálni, hogy miért nem ajánlott az aszalványok túlzott fogyasztása paleoban. A képen ugyanis 4 banán látható, amibõl kettõ azon a kis kávéscsésze alátéten van aszalvány formájában. Ugye, hogy simán meg lehetne enni belõle akár a dupláját is egyszerre?
Még több aszalás található itt. és itt.
Hozzávalók:
1 liter víz
1 teáskanál C vitamin
tálcánként 1 banán
A banánt vékonyan felszeleteljük (3-4 milliméteresre). Rövid idõre C vitaminos vízbe rakjuk a szeleteket, így nem fog annyira megbarnulni az aszalás során. A tálcákra rakosgatjuk és a továbbiakban az 45-55 fokra állított gép gondjaira bízzuk. Idõnként nem árt a tálcákat cserélgetni. Kb. 12-15 óra alatt kész.
A facebookon is követhettek, itt tudtok csatlakozni hozzám. Ne feledjék, hogy csak akkor jelennek meg a bejegyzéseim nálatok, ha a Követed lehetõségre is rákattintatok.
A Google+-on itt tudtok csatlakozni hozzám.
A Google+-on itt tudtok csatlakozni hozzám.
Létrehoztunk egy új paleos receptes csoportot, ha van kedvetek csatlakozni hozzánk itt megtehetitek: https://www.facebook.com/groups/523183661193999/ A ti ötleteiteket, receptjeiteket is várjuk!