Aszalt almás töltött keksz
sponsored links
Kinéztem, húgom megsütötte :-) Maradt a kamutlisztbõl, a kekszeknek is szép sárga színt adott. Anyuék szerint az alma nem feltétlenül kell bele, szerintem viszont de. Sonnentor receptkártyáról van ez a tünemény is, eredetileg más fûszert ajánlottak hozzá (Flower-Power), de az nem volt. A fahéj mellé úgy gondoltam, az Aladdin kávéfûszer dukál, amúgy is lassan fogy. Igazából mindenbe teszem, csak kávéba nem :-) Lekvárból csipkebogyót választottam, és úgy határoztam, egy kis csoki sosem árt ;-)
Hozzávalók:
- 50 g szárított almaszelet felkockázva
- 125 g puha vaj
- 150 g nyírfacukor
- 30 dkg teljes kiõrlésû kamutliszt (helyettesíthetõ búzával!)
- csipet himalája só
- 1 tk. fahéj
- 1 tk. Sonnentor Aladdin fûszerkeverék (elhagyható)
- 1 tojás
- csipkebogyólekvár
- 10 dkg étcsoki (80%)
Elkészítés:
- Habosra keverjük a vajat, a nyírfacukrot, a sót, a fûszereket és a tojást.
- Hozzádolgozzuk a lisztet, végül az almát, majd hûtõbe tesszük legalább egy órára pihenni.
- Kiszaggatjuk, 180 fokon 8-10 percet sütjük.
- Csipkebogyólekvárral összeragaszjuk, majd gõz fölött megolvasztott étcsokiba mártjuk.
Jó étvágyat!