Arriba Taqueria, Allee
sponsored links
Bár féltem tõle, de szerencsére elmarad a minden ehetetlenül csípõs fûszerezés, inkább a finom, de fûszeres ízek dominálnak, mint a koriander, római kömény és csak egy kevés chili.
Az Arribát amerikai-magyar visszatérõk alapították, akik az Egyesült Államokban hozzászoktak a jó mexikói ételekhez, ezért is honosították meg Magyarországon a mexikói taco bodegák kínálatát nyújtó taqueríákat. A környezet, a berendezés harsány, de közben jókedvre derít. Sok-sok élénk szín, falfestés. Valahogy tökéletesen passzol az ételekhez, csöppet sem zavaró.
Bár a választék nem túlzó és felmérhetetlen, azért elég sok kóstolnivaló akad. Minden nap van valamilyen akció, amikor egy bizonyos ételfajta kóstolható meg kedvezményes áron. Kezdõknek ezt érdemes elõször kipróbálni, ismerkedésként.
Rendelni egy pultnál lehet, ahol teljesen saját magunk állíhatjuk össze, hogy pontosan mit eszünk. Érdemes megismerkedni ezekkel a szavakkal, bár a fotós illusztrációk is sokat segítenek a választásban.
Taco - A taco egy ropogós burok, amibe mindenféle finomságot töltenek. Ez van a fenti képen!
Burrito - Itt egy feltekert lepényrõl beszélhetünk.
Quesadilla - Ez pedig lapos mint, a palacsinta, de két réteg van összesütve, sajttal összeragasztva.
A töltelék igen sokféle lehet. Hús fronton van csirke, marha és disznó. Ez utóbbi a legfinomabb, isteni sült sertéshusit falhatunk.
Sõt, van halas változat is, de ez még nem kóstoltam.
Rengeteg zöldség, illetve már befûszerezett saláta közül válaszhatunk még. A feketebab jó tartalmas. A fûszeres kukorica abszolút kedvenc. Avokádó rajongók imádni fogják a guacamolet, ami viszont feláras.
Klasszikus szósz a tejföl, illetve egy jó csípõs chilis cucc. A legnagyobb izgalmat mégis a zöldparadicsomos-korianderes öntet rejti. Na, ez maga a zsenialitás.
Ehetünk magában is salátát: salátalevelek, paradicsom, avokádó meg a már emlegetett korianderes öntet. Ez így magában is isteni, persze egy kis chips sem árt hozzá.
Nagyon szeretem még, amolyan elõételnek, csipegetésnek a taquitost, ami szó szerint kis taco. Apró, ropogós tekercsek hússal töltve, kétféle mártogatóssal.
Nagy hiányosságom, hogy az édességeket még nem kóstoltam meg, mert mindig csak egy gyorsan bekapható ebédre térek be, ami 1-1 fogás beburkolását jelenti nálam.
A vaníliás-fahéjas rizstej egyelõre nem hagyott bennem mély nyomokat, mert elég súlytalan, viszont nekem túl édes. Bár ahogy elképzelem, hogy egy forró napon, csípõs ételek elfogyasztás után jól tudna esni. Addig lehet kóstolgatni az autentikus söröket is.