Aranyérmes halászlé (vendégposzt)
sponsored links
Egy horgász tanyán mi más is lehetne a fõétel, mint egy finom halászlé?! Fõleg ha az olyan finom, mint apukámé, amelybe a Kõrösbõl kifogott halak kerülnek és amellyel a helyi halászlé fõzõ versenyen aranyérmet nyert és amelyet mindenki emleget, aki megkóstolta! A családban külön rendeléseknek kell eleget tennie, fõleg karácsonykor, mert mindenki szeretne ebbõl a finomságból enni, sõt nem csak enni, hanem haza is vinni és lefagyasztani, hogy az ünnepek után is élvezni tudja ezt a csodát! Ezért nálunk ez a leves mindig egy hatalmas fazékban vagy bográcsban fõ. Nem mondom, hogy nem idõigényes munka, hiszen a kellõ sûrûség miatt át kell passzírozni az egészet, de ez soha nem tántorított el minket a megfõzésétõl. Egyébként ma már olyan profi passzírozókat lehet kapni, hogy tényleg pikk-pakk megy a dolog.
Hozzávalók:
6 nagy fej vöröshagyma karikára vágva
zsír
5-6 db paradicsom és paprika karikázva (vagy natúr lecsó)
2-3 db zöld hegyes erõs paprika karikázva (vagy erõs piros fûszerpaprika)
3-4 kg vegyes hal konyhakészen (kárász, keszeg, törpe harcsa, ponty -fej, farok vagy filézett ponty... minél több fajta halat használjunk fel az alaplében, annál jobb lesz az íze a halászlének) ...