ARANYLÓ FÜSTÖLT SAJTOS POGÁCSA - pehelykönnyû 2. változat :)
sponsored links
Aki megsütötte a pehelykönnyû burgonyás pogácsámat és azt gondolta, hogy a világon az a legfinomabb pogácsa (mert valóban annyira pihe-puha), akkor ezt a pogit pláne ne hagyja ki! :) Ez a füstölt sajtos pogácsa ugyanis még azon is túltesz. Igaz, picit több idõt kell rászánni, mert 1-szer 2-szer hajtogatni kell, de bizton állíthatom, hogy megéri a fáradozást és a ráfordított idõt. Egy különösen könnyû, légies tésztáról van szó, az íze pedig leírhatatlan. A kisfiamnak annyira ízlett, muszáj volt félretenni neki pár darabot, és még harmadnap is ugyanolyan puha maradt. :) Tehát családom körében a pogácsák toplistáján ez a két verzió szerepel: a füstölt sajtos pogi és a pehelykönnyû burgonyás változat. Próbáljátok ki mindkettõt!
A receptre a Péksütemények és házi kenyerek címû könyvemben találtam.
Hozzávalók:
- 60 dkg liszt
- 3 kisebb burgonya megfõve és áttörve
- 5 dkg friss élesztõ
- 1 dl tej
- 1 teáskanál kristálycukor
- 1 evõkanál só
- kb. 1,5 dl tejföl ...