Aranygaluska vaníliapudinggal

2012-01-30

sponsored links


Egy dl szobahõmérsékletû tejbe teszek 40 gramm cukrot, 25 gramm élesztõt é egy kisebb maréknyi lisztet. Hagyom felfutni, amikor kész, hozzáöntöm 500 gramm liszthez, adok még hozzá 100 gramm olvasztott vajjal elkevert 3 db tojás sárgáját, 2-3 dl langyos tejet, csipet sót, reszelt citromhéjat és hólyagos tésztát dagasztok belõle. letakarva duplájára kelesztem.
 Amikor megkelt, 1 cm-es vastagságúra nyújtom és olyajos pohárral félholdakat szaggatok belõle. Tepsiben sorba teszem õket, meglocsolom olvasztott vajjal és cukorral, darált dióval bõven. Addig rétegezem, amíg elfogy a tészta, én egy kisebb tepsiben két rétegig jutottam. Újból locsolunk és szórunk, majd engedjük kelni még úgy ...

Folytats a blogon ... eletunkeseteleink.blogspot.com/2012/0...

sponsored links

Keres?s