Aranygaluska vaníliamártással
sponsored links
Fõleg téli idõszakban sütött finomság, nálunk. Most, bableves után sütöttem. Évekkel ezelõtt, amikor elõször próbálkoztam, teletöltöttem rendesen a formát, ami persze sütésnél kidagadt és kifolyt, ezért hosszú idõre el is ment a kedvem tõle. Ezért, aki most süti elõször, okuljon a hibámból, soha nem szabad teletölteni a formát! Számtalan sztorim van, naphosszat sorolhatnám a kezdõ háziasszonyi bakikat, de, nem szégyellem bevallani, olykor ma is hibázok, de rájöttem, hogy csak idõvel és gyakorlással, tökéletesíthetjük fõzési technikánkat.
Hozzávalók:
- 50 dkg. liszt
- 2 dkg. élesztõ
- 2 tojás
- 3 dl. tej
- 15 dkg. vaj
- 5 dkg. porcukor ...