ARANYGALUSKA-MUFFIN
sponsored links
Hozzávalók 12 db-hoz:
a tésztához:
- 1,3 dl tej
- 2,5 dkg porcukor
- 2,5 dkg friss élesztõ
- 25 dkg liszt
- 1 csipet só
- 1 tojás
- 2,5 dkg olvasztott vaj
- 1 citrom reszelt héja
továbbá:
- 10 dkg darált dió
- 10 dkg cukor
- olvasztott vaj
a tepsihez:
- olvasztott vaj
- liszt
a tálaláshoz:
- vaníliasodó
- A tejet langyosra melegítettem, feloldottam benne a porcukrot, belemorzsoltam és felfuttattam benne az élesztõt.
- A lisztet tálas mixer edényébe szitáltam, beletettem a sót, a tojást, a vajat, a citromhéjat és a felfutott élesztõt a tejjel együtt.
- A dagasztókarral egynemû, a tál falától elváló tésztává dagasztottam, majd letakarva, meleg helyen 1/2 órát kelesztettem.
- Közben a muffintepsi mélyedéseit kikentem vajjal, meghintettem liszttel.
- A diót összeforgattam a cukorral.
- A megkelt tésztát 12 egyforma részre osztottam, mindegyikbõl 4-4 gombócot formáltam.
- A tésztagolyókat olvasztott vajba mártottam, megforgattam a cukros dióban, és a tepsi minden mélyedésébe 3-3, ezek tetejére 1-1 gombócot tettem.
- Az esetlegesen megmaradó diós elegyet rászórtam.
- Újabb 1/2 órát kelesztettem, majd elõmelegített, 180 fokos sütõben szép pirosra sütöttem.
- Tetszés szerint papír muffinkapszlikban tálaltam, vaníliasodót kínáltam hozzá.
Háttér most is a Fotókelléktõl, a receptet pedig megtaláljátok a Kifõztük gasztromagazin januári számában is. Ha a recepttel kapcsolatban kérdésed lenne, megtalálsz a Facebookon. ?