Aranygaluska
sponsored links
Pontosan emlékszem, hogy mikor ettem elõször életemben. A nagyapám 70. születésnapján, amikor mama gúlába rakva sütötte meg. Illetve együtt raktuk és együtt csináltuk hozzá a vaníliasodót. Aztán valahogy teltek az évek (28, te jó ég!) és eszembe sem jutott. Múlt héten Eszter, Márti barátnõm sütni szeretõ nagylánya mesélte, hogy aranygaluskát sütött és nagyon hamar elfogyott. Naná! ;) Nem is csoda, hiszem amilyen egyszerû, olyan finom. Ezen fellelkesülve update-eltem tegnap. Apácska nem emlékszik, hogy ilyet valaha evett volna és nagyon ízlett neki ;)
Aranygaluska - update-elve
Ez kell hozzá: 300 g liszt (+ kb. 100 g), 300 g mastermix, 2 cs. szárított élesztõ, 2 tojás sárgája, 250 ml langyos tej, 250 ml langyos kefír, 100+100 g vaj, csipet só, xukor/xilit és édesítõszer ízlés szerint, 1 rúd vanília, 1 l tej, 1 cs. vaníliapuding, 150 g darált dió.
Így készült: A liszteket, élesztõt, csipet sót és kb. 100 g xilitet összeszitáltam. A kefírt és a tejet elkevertem a tojások ...