Aranydurbincs és pisztráng sülve, fõve
sponsored links
A havazás sajnos nálunk is lelassította az életet, itt Észak-Olaszországban (nem értem miért) nem igazán vannak felkészülve a jelentõsebb mennyiségû hóra. Ez volt az oka annak is, hogy ha el is tudtam jutni a bevásárlást lebonyolítani, a halaspultot mindig üresen találtam. A múlt hétre rendezõdni látszott a közlekedés helyzete, így érkezett friss zöldség és hal is a közeli szupermarketbe. Megörültem és be is vásároltam, mivel a családban még csak 3-an vagyunk így vettem 2 aranydurbincsot papinak meg maminak, a fiamnak pedig egy pisztrángot. Köretnek pedig egy kis broccolo cimone-t, vagy cimette di cimone-t, cimone di cavolo-t, vagy cavolo romanesco-t gondoltam, amit én csak "hegyes brokkolinak hívok,ha valaki tudja magyarul a nevét írja már meg nekem, mert a neten sehol nem találtam. Ez az a brokkoli szerkezetû és ízû zöldség, aminek a virágai hegyes és nagyon szabályos fraktálra hasonlító formájúak, nagyon mutatós zöldség.A képen láthatjátok.
Mivel három 20-30 dkg-s halam volt, arra gondoltam, hogy három különbözõ módon fogom elkészíteni õket, így változatosabb lesz a vacsi. Itt is a recept.
- Aranydurbincs lilahagymával, citrommal és rozmaringgal: ...