Aranydurbincs mángolddal és certifikéttel
sponsored links
Jó sorsom úgy hozta, hogy tavalyés idén is eredeti horvát aranydurbincsot tehettem a karácsonyi asztalra. A tavalyit az Intersparban, az ideit a budaörsi halpiacon szereztem be. Itt egyébként finom forralt borral kínáltak amíg nézelõdtem, ezt a szokást kéretik bevezetni valamennyi kereskedelmi egységben!
A halak, amint kitekertem õket a csomagolásból, azonnal felmutatták horvát útlevelüket, azaz az állkapcsuk alá rögzített bilétát. Ezt leszereltem róluk, amikor az udvaron pucoltam õket, az utcai járókelõk és a settenkedõ macskaállatok érdeklõdésétõl övezve. Felhasználás elõtt finom besóztam a halakat a Pag szigetérõl származó tengeri sóval,amelyet a konyhaszekrény hátsó traktusában dugdosok, és csak a kiemelt(certifikétes) ételekhez veszem elõ, ilyen a balatonakali pirított sózott mandulám is. Aztán annyira belelendültem, hogy eszembe jutott, van egy dalmát fûszerkeverékem, abból a hasukba szórtam egy keveset és meglocsoltam õket citromlével. Sütés elõtt leitattam róluk a nedvességet és betettem õket a sütõbe, a légkeveréses + grillezõ funkció ...