Aranyat terem, avagy nyár a télben
sponsored links
Zsebekndõnyi területünkön rengeteg paradicsom termett. Batudható ez annak, hogy hihetetlen mennyiségû palántát sikerült ültetnünk. Részben mi vetettük, hogy Nagyláb része lehessen a kert iránt érzett szenvedélyünknek, részben kaptuk szüleimtõl és egy kedves régi barátomtól. A paradicsom mellett 4 tõ cukkinit is ültettünk, ami hihetetlen mennyiséget termett a nyáron. A paradicsomlé és ketchup mellett szerettem volna valami gyorsan elõkaphatót készíteni a télre. Így került sor a zöldségeink sütésére.
Sült zöldségek, azaz nyár a télben
paradicsom
cukkini
fokhagyma
só
bors
bazsalikom
kakukkfû
olívaolaj
Szándékosan nem írok mennyiséget, mert ahogy sikerül.. A nagyobb paradicsomokat cikkekre vágtam, a koktélok maradhatnak egészben. A cukkinit is cikkeztem, a fokhagymát szeleteltem, a zöldfûszereket ágastól-bogastól rátettem a tetejére. Mindet egy tepsibe halomoztam, majd sóztam, borsoztam, meglocsoltam egy kevés olívaolajjal, összekevertem és alufóliával lefedve pároltam.
Mikor kész lett, ettünk belõle, a szendicsre lehet sajtot is tenni, a maradék a mélyhûtõbe került. Ilyenkor, télen öröm elõvenni belõle és megenni a munkánk gyümölcsét.
Lassan itt a tavasz! Kertre, magvetésre fel!