Arany zabkása
sponsored links
Mai vacsoránk után kedves férjem szépen megkért, hogy ezt a receptet ne erõltessem. Soha többé :-D Kidobtam tehát az ujságból kitépett kis fecnim. Nekem mondjuk ízlett, de ha nem, hát nem... Ilyen kellemes nõnapi motivációval ültem ide. Gyorsan látnom kellett, hogy azért van, ami sikerül! És igen, néha olyan is, amirõl elõre el sem tudjuk képzelni ki-fia-borja lesz belõle. Mint például ez a recept.
Írhattam volna, hogy "kurkumás zabkása", de abban nincs semmi pláne. Ha már az "arany tej" mintájára készült, hát legyen :-) Pinteresten találtam a receptet, kicsit felturbóztam. A kurkumát Sonnentor kurkuma latte porra cseréltem, használhatsz sima kurkumát is, úgy viszont lehet elbír egy kis fûszert pluszban. Gyömbért, fahéjat, vaníliát, ami tetszik...
Most, hogy be akartam linkelni a forrást, rájöttem, hogy rá sem kattintottam a receptre :-))) Csak kép alapján dolgoztam. Ha valaki szeretne egy jó kis kurkumás zabkását, nézzen rá erre. Õ viszont "overnight oats", az amcsik nagy mániája, tehát nem fõzött, hanem áztatott zabkása: http://healthyhelperblog.com/golden-milk-overnight-oats/
Csak magamnak készítettem, próba szerencse alapon, a kurkuma latte nem igaz barátom. Így kásában nagyon kellemes meglepetés ért, el fog tehát fogyni :-) Tahinit szerettem volna beletenni, de rossz üveg került a kezembe. Még nem lett volna késõ cserélni, de úgy éreztem, az édes szezámkrém (Rapunzel) jobban passzolna bele. Ha tahinit használsz, kevesebbet!!
Hozzávalók személyenként: (a bögre 2,5 decis):
- 1 bögre mandulatej
- fél bögre zabpehely
- 1 tk. kurkuma latte (vaníliás, Sonnentor)
- 2 tk. kókuszkrém
- 1 tk. édes szezámkrém (Rapunzel)
- 1-2 csurgatásnyi méz
- tálaláshoz: goji, szezámmag, kókuszreszelék
Elkészítés:
- A mandulatejet felmelegítem, a latte porral összeforralom.
- Beleszórom a zabpelyhet és pár perc alatt sûrûre fõzöm.
- Lehúzom a lángról, belekeverem a kókusz- és a szezámkrémet.
- Ízlés szerint mézel édesítem.
Jó étvágyat!