Arany len-mandulás tej
sponsored links
- 2 evõkanál arany lenmag
- 2 evõkanál hántolt mandula
- 2 evõkanál eritrit
- Csipetnyi só
- Késhegynyi vanília (Bourbon vaníliát használtam, mert 3% a cukortartalma a készítménynek! -, na most akkor egy késhegyre mennyi cukor jut?!)
- 1 teáskanál õrölt fahéj
- Citromhéj két teáskanálnyi mennyiség – kizárólag nem vegyszeresen kezelt citrom héja felel meg ital céljára! (zacskósan lehet kapni!)
- 7.5 dl tisztított víz
- 1 evõkanál Paleolaj – a tej gazdagítására
- 1 karika citrom a díszítéshez
Elkészítés:
- Chufamix tejkészítõbe helyezd bele az arany lenmagot és a hántolt mandulát hozzávalókat, és önts rá 2.5 dl vizet; ha 1-2 órát állni hagyod, akkor a mixelés könnyebb lesz
- Én azonnal õröltem a kézi mixerrel, tehát maga az õrlés hosszabb volt – kb. 5-10 perc! -, és ekkor még csak az alap õrlést végeztem – a végeredmény egy pudingszerû nyálkás õrlemény lett
- Erre a turmixolt magra öntsd rá a további fél liter vizet és fûszerezz
- A Chufamix poharában egy édes tej keletkezik, a szûrõben pedig egy édes puding – a nyomófejjel alaposan nyomd ki a magõrleményt
- A kb. fél liter tejet hûtõben tárolhatod, …, a képen látható poharat xukorral, lenmaggal és citromkarikával díszítettem
- A többi víz a szûrõben marad a pudingszerû masszában