Arancello - olasz narancslikõr
sponsored links
A karácsony elõtt készített narancslekvároknak már híre-hamva sem maradt, és a nyári készletek is erõsen megfogyatkoztak, ezért újra nekiálltam a "befõzésnek". Most kényelmesebben ment a munka, nem terhelt az ünnepi készülõdés, így készült egy kis narancslikõr és szirupos narancshéj is - most minden süteménybe ezt használom, nagyon élvezem. Négy kiló narancsból három, a képen látható üvegnyi lekvár, két és fél üveg narancshéj, és másfél liter likõr jött ki. A receptek is hamarosan felkerülnek a blogra - azért szoktam le arról, hogy egy bejegyzésben több receptet írjak le, mert ezek utólagos megtalálása idõnként nekem is gondot okozott, és bízom benne, hogy ez a módszer egyértelmûbbé teszi majd a keresést.
Hozzávalók:
5 bio narancs héja
7 deci Kalinka vodka
1,2 liter víz ...