Arab fûszeres-pisztáciás kofta kuszkusszal, mentás uborkasalátával

2014-04-29

sponsored links



Halihó! Nem tudom, jár-e még erre valaki, de remélem igen, mert ezt az étket kár lenne kihagyni :)
Az alapötlet Jamie Olivertõl származik, de itt-ott kicsit átpofoztam a saját konyhánk adottságaira és a kamra tartalmára alakítva. Hmmm, egészen biztos, hogy visszatérõ vendég lesz nálunk..még annak ellenére is, hogy konyhánk igencsak szegényes felszereltsége miatt (amolyan diákszállón lakunk, szóval elképzelhetitek..) elég korlátolt és véges számú eszközzel rendelkezünk... de legalább kijelenthetem, hogy van élet a konyhai robotgépeken is túl :))
Mivel mérlegem sincs, ezért csak hozzátevõlegesen tudom megadni a mennyiségeket.



Hozzávalók:
  • kb 500 gr darálthús
  • 1-2 marék zsemlemorzsa
  • 1 tk (római) kömény
  • 2 tk arab 7 fûszer
  • pisztácia
  • szezámmag
  • 2-3 ek paradicsompüré
  • 2-3 ek méz
  • fél bögre kuszkusz
  • 1 bögre víz
  • uborka
  • olívaolaj
  • olívabogyó
  • menta
  • hagyma
 Elkészítés:
  1. A darálthúst gyúrjuk össze a zsemlemorzsával, a köménnyel és 1 tk arab hétfûszerrel. Formázzunk a masszából hengereket és kevés, forró olajon süssük készre õket.
  2. A paradicsompürét és a mézet keverjük össze. A pisztáciát és a szezámmagot pirítsuk meg száraz serpenyõben, majd törjük össze és keverjük hozzá a maradék arab hétfûszert. A kész koftákat kenjük meg a mézes paradicsompürével, majd forgassuk bele a magbundába. 
  3. A kuszkuszt ízesítsük sóval, majd öntsük fel a forró vízzel. Kb 20 percig hagyjuk állni, majd fogyaszthatjuk is.
  4. A salátához kockázzunk fel egy fél uborkát, aprítsunk fel 1 kisebb fej hagymát, vegyünk néhány szem olívabogyót és locsoljuk meg olívaolajjal. Sózzuk és tépkedett mentalevelekkel ízesítsük. 
  5. Tálaláskor locsoljuk meg az egész mûvet natúr joghurttal.

Folytats a blogon ... afraasutode.blogspot.com/2014/04/arab...

sponsored links

Keres?s