Apukám kedvenc fagyija
sponsored links
Citromfagyi. Ez az egyetlen, amit az apukám megeszik, ha fagyiról van szó. Augusztus 20-án nagy teraszpartit csapunk az egész családdal, és büszkén mondogattam anyukámnak, hogy az új fagyigépem friss termésével fogom elkápráztatni õket, amikor gyorsan emlékeztetett, hogy citromfagyi mindenképp legyen! Most egyébként is alapfagyikkal kísérletezem, fõzött és nem fõzött fagyi közti különbséggel, krémesség fokozással és hasonlókkal, úgyhogy épp ideje volt egy citromfagyinak. A csokinál már bevált a módszer (ugyan a blogon még nem jelent meg, mert fotózni nem sikerült), hogy tojásos fõzött krémbõl és tejszínhabból állítottam össze az alapot, így a lemon curd fagyasztása is jó ötletnek tûnt. Ráadásul egy non plus ultra az egészben, hogy kicsivel mindig többet keverek be, mint amennyi a fagyigépembe beleférne, a maradékból pedig normál hûtéssel mousse lesz. Hát nem zseniális?
Citromfagylalt (hozzávalók - 1 literes tartályhoz):
2 tojás
100 g nádcukor
1 citrom lereszelt héja ...