Aprólékbecsinált

2017-04-30

sponsored links


Hozzávalók (4 személyre):
50 dkg pulyka- vagy csirkezúza és -szív vegyesen, 1 hagyma, 3 sárgarépa, 2 petrezselyemgyökér, 10 dkg zellergumó, 1 karalábé, 1 zöldpaprika, 1-2 paradicsom vagy 1 evõkanál paradicsompüré, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 evõkanál liszt, 1 teáskanál pirospaprika, 1 evõkanál zsír, só, bors, házi ételízesítõ, korpacibere.
Elkészítése:
Az aprólékot jó alaposan megtisztítjuk, kisebb darabokra vágjuk. Hideg vízben fõni tesszük, a habját leszedjük. Sózzuk, borsozzuk, illetve belekeverjük az ételízesítõt. Amikor a zúza félig megfõtt, hozzáadjuk a megtisztított, apróra vágott zöldséget és készre fõzzük (a paradicsomot valamivel késõbb adjuk hozzá). A zsiradékon enyhén megpirítjuk a lisztet, majd félrevesszük a lángról, megszórjuk pirospaprikával, elkeverjük, felöntjük 1 pohár hideg vízzel, és a leveshez adjuk. Jól összeforraljuk, tálaláskor apróra vágott petrezselyemzöldet szórunk rá és elõzõleg felforralt korpaciberével savanyítjuk.
EK. 2017 május.

Folytats a blogon ... sussunk-fozzunk-valamit.blogspot.com/...

sponsored links

Keres?s