Apró és színes recept: surimi ráksaláta zöldágyon
sponsored links
Mostanában Jacques Pépin Elnökök séfje c. memoárját olvasgatom esténként. A könyv kedves,lélekmelengetõ történet egy francia fiúról, Tatiról és arról,ahogy ez a kisfiú a Mama által felvirágoztatott éttermek kis kuktájából világ egyik leghíresebb séfjévé válik.Franciaországban három kormány mûködése alatt volt a kormánytagok szakácsa, majd Amerikába megy, hogy Párizs után ott is kipróbálja magát.Bár Kennedyéknek fõzni a Fehér Házban nem akar, de Julia Childdal közösen átalakítják az amerikaiak kulináris életét.
Ennek során lett végül Jacques Pépin huszonegy szakácskönyv szerzõje és számtalan fõzõmûsorban szerepelt hatalmas sikerrel.
Persze mindig állt mögötte egy nõ, elõször Jeannette,a Mama, majd a feleség,Gloria. Tudjuk, hogy így ugye könnyû.
A könyv is tartalmaz recepteket, de a legnagyobb videóportálon is szemezgettem, amikor le akartam ellenõrizni a nagy öreg hitelességét.A More Fast Food My Way c. sorozat részeinek elsõ percében mindig egy villámgyors elõételt, partifalatot készít.
Az idõ engem is sürgetett, a VKF!-határidõ ma jár le, ezek közül választottam hát ki egy gyors,de ütõs salátát.Persze olyat, ami mesésen színes. Ha mégsem eléggé, hát ott van alatta a frissen mázolt deszkalapom...
Hozzávalók:
1 dl tejföl
5-6 evõkanál majonéz
1 cs. zöldhagyma,felaprítva
1 kisebb lilahagyma, apróra kockázva
kevés citromlé
100 g salátamix
kevés tabasco
100 g surimi rák
fekete olívabogyó
só, fehérbors
A tejföl összekeverjük a majonézzel,sóval, fehérborssal fûszerezzük, hozzáadjuk a lilahagymát, zöldhagymát,meglocsoljuk a tabascóval, összekeverjük. Hozzáadjuk a surimi rákot is,citromlevet facsarunk rá és óvatosan átkeverjük.
A zöldsalátát egy tálba halmozzuk,rátesszük a ráksalátát is,végül olívabogyóval díszítjük.