Apró sajtos falatkák

2017-12-30

sponsored links



















Míg karácsonykor az édes, szilveszterkor inkább a sós sütik kelendõbbek nálunk. Apróbb, ropogós "partyfalatkákat" szeretek ilyenkor készíteni, mert az alkohol mellé jól jönnek a falatnyi harapnivalók. Csak kirakom az asztalra, aztán jártunkban-keltünkben elkapkodjuk a tányérról. Érdemes karakteresebb ízvilágú sajtot vagy sajtokat használni hozzá, a tetejére szórt különbözõ magocskák pedig plusz ízzel gazdagítják. Gyorsan elkészülõ, egyszerû sós rágcsa, ideális ó-évbúcsúztató.   


Apró sajtos falatkák

Hozzávalók:
2 gáztepsinyi adaghoz

  • 15 dkg liszt
  • 6 dkg vaj
  • 20 dkg reszelt sajt (nálam cheddar és edámi vegyesen)
  • 3-4 ek tejföl
  • 1/2 ek só

tetejére:

  • 1 felvert tojás
  • magvak (nálam: szezám, kömény, mák)

Elkészítése:

  1. A liszthez adjuk a sót, felkockázott puha vajat, összemorzsoljuk, hozzáadjuk a sajtot, ezzel is összemorzsoljuk, majd annyi tejföllel összegyúrjuk, hogy összeálljon a tészta.
  2. Folpackba csomagolva 20 percre a hûtõbe tesszük.
  3. A tésztát enyhén lisztes felületen 3 mm vastagságúra nyújtjuk, tetszõleges, kicsi alakzatokkal kiszúrjuk.
  4. Sütõpapírral bélelt tepsire rakjuk, tetejét lekenjük felvert tojással, megszórjuk magvakkal, elõmelegített 175°C-os sütõben  kb 15-20 perc alatt (sütõfüggõ!) ropogósra sütjük.









Folytats a blogon ... azotthonizei.blogspot.com/2017/12/apr...

sponsored links

Keres?s