Anzac, vagyis zabpehely-kókusz keksz
sponsored links
A receptet Nikinél találtam. Szoktunk egymás blogjáról sütni-fõzni. :) Jó kekszeket süt és néhány közülük még vegán is. Ezt a receptet 9 napja rakta ki a blogjára. Már akkor szemeztem vele... ráadásul megesküdött, hogy a sok keksze közül tényleg ez a legjobb. Javaslata alapján egybõl a dupla adaggal indítottam. Picit módosítottam a hivatalos recepten, mert golden syrup helyett rizsszirupot tettem bele, cukor helyett nyírfacukrot és vaj helyett kókuszzsírt - így vegán lett. A tészta nyersen brutál jó... annyit ettem belõle, hogy elõször a kisült kekszekhez nem is volt kedvem, telítõdtem az illatával és a nyers tésztával. Szóval vigyázzunk vele!
A keksz neve egy betûszó: Australian and New Zealand Army Corps (ANZAC) és anno a háborúba induló katonáknak csomagolták ezt a kekszet a feleségeik, mert az alapanyagok nem romlanak könnyen, így eltarthatóak voltak elég sokáig.
Hozzávalók:
- 100 g zabpehely
- 100 g kókuszreszelék
- 100 g teljeskiörlésû tönkölyliszt
- 100 g kókuszzsír, felolvasztva
- 50 g tönköly fehérliszt
- 80 g nyírfacukor (nádcukor is használható helyette)
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 2 evõkanál rizsszirup (méz, agavé és golden syrup is használható helyette)
- 2 evõkanál forró víz
Egy kis lábasban olvasszuk fel a kókuszzsírt, adjuk hozzá a rizsszirupot és keverjük el benne. Zárjuk el alatta a gázt...
Hozzávalók:
- 100 g zabpehely
- 100 g kókuszreszelék
- 100 g teljeskiörlésû tönkölyliszt
- 100 g kókuszzsír, felolvasztva
- 50 g tönköly fehérliszt
- 80 g nyírfacukor (nádcukor is használható helyette)
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 2 evõkanál rizsszirup (méz, agavé és golden syrup is használható helyette)
- 2 evõkanál forró víz
Egy kis lábasban olvasszuk fel a kókuszzsírt, adjuk hozzá a rizsszirupot és keverjük el benne. Zárjuk el alatta a gázt...