Anzac keksz

2013-02-01

sponsored links


A keksz a nevét az ausztrál és az új-zélandi egyesített hadtestrõl (Anzac) kapta az elsõ világháborúban, Gallipolinál. Amikor a katonák útnak indultak a háborúba, a felsorolt összetevõkbõl összeállított kekszet vitték magukkal, amelyek hosszú ideig frissek maradtak. (Nálunk mondjuk rögtön elfogyott.)
Az Édességek aranykönyvében találtam a receptet, annyit változtattam rajta, hogy kevesebb kókuszreszeléket tettem bele (eredetileg 9 dkg-ot ír, de szerintem úgy száraz).
30-35 db keksz jön ki ekkora mennyiségbõl.

Hozzávalók
  • 15 dkg liszt
  • 15 dkg zabpehely
  • 15 dkg cukor
  • 12,5 dkg vaj
  • 5 dkg kókuszreszelék
  • 3 ek méz ...

Folytats a blogon ... florakonyha.blogspot.com/2013/02/anza...

sponsored links

Keres?s