Anyósom rétese
sponsored links
Anyósom még kézzel húzza a rétest, ahogyan még anyukájától tanulta. A kidolgozott, pihentetett tésztát
liszttel megszórt abroszon áttetszõ vékonyságúra húzza.
A vastagabb széleket a végén letépi.
A megolajozott tésztára kerül a töltelék (ez esetben édes (nem sós-borsos) káposzta.
Az abrosz segítségével felgöngyölíti,
tepsibe rakja (a tetejét is megkeni olajjal),
és sütés utána tetejére porcukor kerül.
Hozzávalók 2 tepsinyi mennyiséghez
- 1 kg jó minõségû rétesliszt ? ebbõl kevés a szóráshoz elvéve
- 1 tojás
- kézmeleg víz szükség szerint
- pici só
- töltelék ízlés szerint
A pontos vízmennyiség a liszttõl függ, de a kész tésztának fánktészta állagúnak kell lennie.
Tetszés szerint a tésztába más töltelék is kerülhet, például almás: