Anyósom rétese

2014-03-17

sponsored links


Anyósom még kézzel húzza a rétest, ahogyan még anyukájától tanulta. A kidolgozott, pihentetett tésztát


liszttel megszórt abroszon áttetszõ vékonyságúra húzza.






A vastagabb széleket a végén letépi.


A megolajozott tésztára kerül a töltelék (ez esetben édes (nem sós-borsos) káposzta.


Az abrosz segítségével felgöngyölíti,


tepsibe rakja (a tetejét is megkeni olajjal),


és sütés utána tetejére porcukor kerül.


Hozzávalók 2 tepsinyi mennyiséghez
  • 1 kg jó minõségû rétesliszt ? ebbõl kevés a szóráshoz elvéve
  • 1 tojás
  • kézmeleg víz szükség szerint
  • pici só
  • töltelék ízlés szerint
A pontos vízmennyiség a liszttõl függ, de a kész tésztának fánktészta állagúnak kell lennie.


Tetszés szerint a tésztába más töltelék is kerülhet, például almás:



Folytats a blogon ... palocprovence.blogspot.com/2014/03/an...

sponsored links

Keres?s