Anyának már megint annyira igaza volt...
sponsored links
Méghozzá most éppen abban, hogy fél adaggal nem érdemes megsütni a sajtos rudat. Ahogy láttam, szinte az összes gasztroblogon végigsöpört ennek a sütinek valamilyen formája, ami annyit jelent, hogy nálatok is/náluk is hagyományos. Én nem tudom elképzelni a szilvesztert enélkül. Nem hiszem, hogy sokatoknak mond újat ez a poszt, inkább csak tanulság: még ha ketten vagytok is, akkor sem szabad fél adagban készíteni!
Íme a családi verzió (az egész adag):
Fél kg lisztet, egy kockamargarint, kettõ teáskanál sót, egy élesztõt (nem felfuttatva) és egy pohár tejfölt összegyúrunk, kinyújtjuk a tésztát, megkenjük egy tojással és annyi reszelt sajtot szórunk rá, amennyit csak bírunk. Nagyjából ennyi. Jah igen, aztán ...