Anyák napi meglepi
sponsored links
Gyerekkorom óta van egy szokásom anyák napja reggelén.Elmegyek orgonát lopni. Persze ezt nem úgy kell elképzelni, hogy galádul bemászok egy kisgyerekes család kertjébe és levágom az összes virágot Csak sétálok a környéken és az utcára kilógó vagy a játszótéren, templomkertben levõ orgonabokorról levágok egy csokornyi virágot. Ez ugye azért nehéz, mert ilyenkor már erõsen elnyílóban van ez az illatos virág, úgyhogy van, hogy másfél órát is keringõztem a környéken, mire a megfelelõ nagyságú és változatos bokrétát összeállítottam.
Viszont idén megszakítottam a hagyományt, vettem egy viszonylag mutatós és különleges cserepes virágot, majd nekiálltam édességet készíteni. Édesanyám nem nagyon ehet csokoládés dolgokat, viszont rettenetesen édesszájú, mindent szeret. Eszembe is jutott a panna cotta, régen készítettem. Ez elõzõ napi elõkészítést igényel, ezt kihasználva már anyák napján korán reggel az ajtóban topoghattam a meglepetésemmel. Szerintem nagyon tetszett neki
Panna cotta balzsamos-vörösboros eperraguval
Hozzávalók 4 fõre:
0,5 l tejszín (én zsírszegényt használtam)
20 g zselatin
1 rúd vanília
Folyékony édesítõ vagy 10 dkg cukor
A raguhoz:
3 dkg vaj
40 dkg eper
1,5 dl vörösbor
Fél dl balzsamecet
Folyékony édesítõ vagy 2 kk cukor
2 kk citromlé
Mentalevél a díszítéshez
A tejszínt állandóan keverve forrásig hevítjük a zselatinnal, a vanília kikapart magjaival és a rúddal, majd cukorral vagy édesítõvel ízesítjük. Mikor felforrt, azonnal elzárjuk. Szufléformákba töltjük és másnapig hûtõbe tesszük.
Az epret durvára vágjuk, az olvasztott vajra dobjuk egy serpenyõben. Hozzáöntjük a bort és a balzsamecetet, sûrûre beforraljuk (ekkorra bõven elpárolog az alkohol). Akkor jó, ha az eper még nem málik szét. Megkóstoljuk, ízlés szerint még szórhatunk hozzá cukrot vagy édesítõt.
A szufléformákban a panna cottát éles késsel körbevágjuk, majd megfordítva tányérra ütögetjük. Ha nem akar kijönni, kis ideig tartsuk forró vízbe, úgy biztos kijön. A kihûlt raguval körítve tálaljuk, mentalevéllel díszítjük.
Gyerekmenü
Lelkiismeret-furdalás nélkül
Jamie Oliver ? az elsõ kedvenc
CSIKOS ? vol.2
Viszont idén megszakítottam a hagyományt, vettem egy viszonylag mutatós és különleges cserepes virágot, majd nekiálltam édességet készíteni. Édesanyám nem nagyon ehet csokoládés dolgokat, viszont rettenetesen édesszájú, mindent szeret. Eszembe is jutott a panna cotta, régen készítettem. Ez elõzõ napi elõkészítést igényel, ezt kihasználva már anyák napján korán reggel az ajtóban topoghattam a meglepetésemmel. Szerintem nagyon tetszett neki
Panna cotta balzsamos-vörösboros eperraguval
Hozzávalók 4 fõre:
0,5 l tejszín (én zsírszegényt használtam)
20 g zselatin
1 rúd vanília
Folyékony édesítõ vagy 10 dkg cukor
A raguhoz:
3 dkg vaj
40 dkg eper
1,5 dl vörösbor
Fél dl balzsamecet
Folyékony édesítõ vagy 2 kk cukor
2 kk citromlé
Mentalevél a díszítéshez
A tejszínt állandóan keverve forrásig hevítjük a zselatinnal, a vanília kikapart magjaival és a rúddal, majd cukorral vagy édesítõvel ízesítjük. Mikor felforrt, azonnal elzárjuk. Szufléformákba töltjük és másnapig hûtõbe tesszük.
Az epret durvára vágjuk, az olvasztott vajra dobjuk egy serpenyõben. Hozzáöntjük a bort és a balzsamecetet, sûrûre beforraljuk (ekkorra bõven elpárolog az alkohol). Akkor jó, ha az eper még nem málik szét. Megkóstoljuk, ízlés szerint még szórhatunk hozzá cukrot vagy édesítõt.
A szufléformákban a panna cottát éles késsel körbevágjuk, majd megfordítva tányérra ütögetjük. Ha nem akar kijönni, kis ideig tartsuk forró vízbe, úgy biztos kijön. A kihûlt raguval körítve tálaljuk, mentalevéllel díszítjük.
Hasonló bejegyzések:
Gyerekmenü
Lelkiismeret-furdalás nélkül
Jamie Oliver ? az elsõ kedvenc
CSIKOS ? vol.2