ANYÁK NAPI BRIÓSFELFÚJT
sponsored links
Egy finom briósfelfújt kedves anyák napi meglepetés lehet a virág mellé... Akinek nincs házi likõrös feketeszeder lekvárja épp a polcon, az használhat bármilyen más, kissé fanyar lekvárt, vagy cserélje egyszerûen málnára és társítsa fagyasztott málnaszemekkel. A kezdõ kukták is nyugodtan hozzákezdhetnek, az anyukák biztosan oda lesznek és vissza is egy kis saját készítésû felfújttól, amibe szívünket-lelkünket belesütjük. A recept a májusi Kifõztük magazinban jelent meg.
Hozzávalók:
3 nagy cukros briós
2 dl tej
2 dl tejszín
1 narancs héja
4 tojás
10 dkg nádcukor
1/2 narancs frissen facsart leve
1 marék feketeszeder (fagyasztott)
10 dkg magas kakaótartalmú csokoládé apróra törve (70%)
1 dl tejszín
kevés vaj a forma kikenéséhez
Egy 30cm x 17cm-es sütõtálat kivajazunk. A briósokat vékonyan felszeleteljük, majd elrendezzük az elõkészített tálban. A narancs héját vékonyan levágjuk (fehér rész lehetõleg ne maradjon rajta). A tejet, tejszínt és a narancshéjat egy kisebb lábosban felforrósítjuk és 10-15 percet állni hagyjuk, majd átszûrjük.
A tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd fokozatosan adagoljuk hozzá a langyos tejet. Végül a briósszeletekre öntjük és 10 percet pihentetjük. Közben a lekvárt elkeverjük a narancslével és a briósra tetejére csepegtetjük, aztán megszórjuk a feketeszeder szemekkel is. 180 fokra elõmelegített sütõben kb 30-40 perc alatt megsütjük.
A tejszínt felforrósítjuk és a csokidarabokat felolvasztjuk benne, és az így elkészült csokiszósszal megpöttyözzük a kész felfújt tetejét.