Anyukám spenótos túrógombóca
sponsored links
Anyukám verziója, érdemes kipróbálni, zseniális.
Az eredeti receptben 1kg spenót és 250 gramm túró van, liszt és 2 tojás, só.
Ez az idõk folyamán az én konyhámban a következõképpen módosult.
1/2 kg spenõt és 1/2kg túró.
A spenótot szokásos módon elõkészítem: Forró vízben pár percig megfuttatom jól leszûröm. Esetleg le is turmixolom.
Vajon 2-3 gerezd fokhagymát megpárolok, (ez ízlés dolga, ki mennyire bírja a fokhagymát) hozzáteszem a spenótot, és forgatom rajta pár percig. Aztán hagyom kicsit kihûlni.
Addig a túróhoz lehet tenni sót, 2-3 ek búzadarát (szerintem jobb, mint a csak liszt), 2-3 tojást. Ez mindig a túrótól is függ, mennyire kemény, vagy vizes.
Ez állhat 15-30 percet, addig a spenót is kihûl. Majd összekeverem õket, ekkor lehet még sóval, vagy ...