Anyukám Mondta - és igaza volt
sponsored links
Jókat derülök, amikor újabb és újabb csodaéttermekrõl olvasok a gasztromédiában. A történet háttere gyakran annyi, hogy egy fényes tekintetû, pénzes tahó üzletember hirtelen vonzódni kezd a magas gasztronómia és/vagy az általa elérhetõ imázs iránt, s megvesz egy jó séfet az új éttermébe, majd pár újságírót/bloggert promóció céljából. A másik lehetõség, amikor valaki szívós, koncepciózus munkával, Csapody Balázs-módra felépít valamit. A végeredmény (a konyha minõsége) gyakran hasonló, de inkább az utóbbi módszerrel szimpatizálok.
Felmutatható vidéki sikertörténetekre szükség van. A balatonszemesihez hasonló történet látszik kibontakozni a hátrányos helyzetû borsodi térségben. Kissé (khmmm) mulatságosnak gondoltam, amikor néhány budapesti barátom-ismerõsöm pár hónapja elutazott Budapestrõl vacsorázni Encsre. Azért jó olasz étterem akad a fõvárosban, ha nem is sok. Szeptember közepén Miskolcon túl volt dolgunk, így kézenfekvõ választás volt ebédre az ...