Anyukám mondta

2011-11-21

sponsored links

Ugye mennyire jó név ez egy étteremnek? Aki egyszer hallotta, az biztos nem felejti el. Viszont cserébe egészen Encsig kell érte elautózni. Igazi, lelkesítõ sikertörténet, amit nekünk is meg kellett nézni és kóstolni. Ha már éppen arrafelé (mindössze 40 kilométernyire) jártunk.
Szombat este (elõzetes helyfoglalással) érkezünk. Kellemes nyolcvanas évekbõl származó butiksor, lapostetõs, gyorsépített. A sarokban ott a cégtábla, úgyhogy be is óvakodunk. A hely tele van. Az elõtérben egy bárpult, aztán a pizzasütõ kemence, ahogy mindezeken átverekedjük magunkat, végre ott az asztalunk. Három-négy fiatal felszolgáló szaladgál az asztalok között. Vannak itt pizzázó fiatal párok meg komolyabb vacsorára berendezkedett társaságok is.
Az éttermi rész úgy néz ki, mintha régen istálló vagy valami hasonló gazdasági épület lett volna. Mint késõbb kiderül, ez a legújabb, alig pár éves része az épületnek. A téglapadló és a gerendák becsaptak.

Az étlap rövid, velõs és többé-kevésbé szezonális. Gyerekrajzokkal tarkított, családi fénykép is mutatja, hogy hol járunk.

A málnaszörp meg igazi málnából készült, olyan szemcsésen iható. Vannak jóféle borok is, meg hasonlók, de valakinek ...

Folytats a blogon ... agifoz.blogspot.com/2011/11/anyukam-m...

sponsored links

Keres?s