Anyukám (almás) pitéje

2014-07-09

sponsored links

A cim annyiban fedi a valóságot, hogy a tészta valóban anyukám receptje, aki kizárólag almával késziti. Én többféle gyümölccsel próbáltam már és a végeredmény kiváló volt.
A klasszikus, élesztõs almás pite receptjérõl van szó, amit én most meggyes-ribizlis változatban kélszitettem el.


Anyukám pitéje

35 dkg liszt
25 dkg margarin
1 tojás
2 dkg élesztõ
1 dl tej
1 csipet cukor
1 csipet só

1 tojás a kenéshez

Töltelék:
kb. 30 dkg magozott meggy
kb. 10 dkg szemezett ribizli
fahéjas cukor
kevés búzadara

A sütõt elõmelegitettem 180 fokra. A lisztet elmorzsoltam a margarinnal, majd beleöntöttem a megfuttatott élesztõt, a tojást, sót, s összegyúrtam a tésztát. Két cipóra vágtam, majd a kinyújtott tészta egyikét a tepsibe tettem. Nem kell a sütõlemezt kikenni, elég zsiros a tészta igy is. Megszórtam búzadarával, rátettem a gyümölcsöket, meghintettem alaposan a fahéjas cukorral, majd rátettem a másik tésztát. Megkentem tojással, megszúrkáltam a tetejét, s körülbelül 40 perc alatt készre sütöttem. Amikor kihûlt, felszeleteltem, s megszórtam porcukorral.


Családi piknikre vittük. Jól sikerült, de azt hiszem lehetett volna egy kicsit édesebb. Legalábbis, ahogy az édesszájú családom arcát figyeltem falatozás közben. Egyszerû, gyors, finom. Próbálják ki!

Folytats a blogon ... belvarosikonyha.blogspot.com/2014/07/...

sponsored links

Keres?s