Anyukám 9 zöldség levese
sponsored links
Egyszerû, nyári, csupa vitmain leves, melyben nincs sem habarás, sem rántás, sem tejszín, sem tejföl, kizárólag a sok zöldség (számszerint 9), amelyek összeturmixolva saját maguk sûrítették be a levest. A zöldségek mennyiségére és fajtáira nincs aranyszabály: mindenki ízlése szerinti zöldségeket válasszon és a vendégsereg száma szerinti mennyiségben fõzze bele a levesbe:)
Hozzávalók:
vöröshagyma, sárgarépa, paszternák, zöldborsó, zöldbab, burkonya, zeller, cukkini és tök (a burgonyából kell a legkevesebb, anyukám a kellõ sûrûség elérése miatt fõzte bele)
só, bors
kevés tárkony
Az összes megtisztított és apróra vágott zöldséget tegyük fel annyi vízben fõni, amennyi ellepi. Sózzuk meg, szórjunk ...