Antónia szelet
sponsored links
Ezt a szép nevû süteményt Dittinél láttam meg, náluk ez tradícionális karácsonyi süti, azonnal eldöntöttem, ezt el kell készíteni, egy újabb lapsütögetõs süti, nagyon bíztam benne, hogy nem fog csalódást okozni. Egy kicsit megkínlódtam a lapokkal, de ahogy raktam össze a sütit, rájöttem, miért, én 6 részre osztottam a tésztát 5 helyett, így elég nehéz volt kinyújtani õket tepsi méretûre:) Nagyon finom lett, mindenkinek ízlett a családban, hiszen csokis. Egy változtatással készült, a vajas krém helyett tejszínes krémet készítettem, mert nem volt otthon vaj, pedig mindig van. De végülis jól sült el, szép is lett meg finom is.
Hozzávalók:
A tésztához:
0,5 kg liszt
15 dkg porcukor (nálam 8 dkg)
1 cs. vaníliás cukor
8 dkg. hideg vaj apróra vágva
1 db tojás
1 dl tej
késhegynyi szódabikarbóna
csipet só
+még tej, a szükséges ...