Angyaltorta-Angel food cake
sponsored links
Nagy reményekkel vágtam bele ma az Angyaltortába, gondoltam, na most, ez lesz életem fõmûve. Már ezeréve láttam AzEszternél ezt a tortát és annyira megfogott, hogy milyen légiesen könnyû és hát jajjdeszép...Én amúgy is jó barátságban vagyok a tojásfehérjés sütikkel, legyen az macaroon, kókuszcsók vagy épp Pavlova. Bár az elfogyasztásukban nagyobb mester vagyok,mint az elkészítésükben:) Szóval ezek után úgy éreztem, az Angyaltortát nekem találták ki.
Nem bíztam a véletlenre semmit, még borkõsavat is beszereztem, hogy angyalian hófehér legyen a belseje. És mégis. Nem varázsolódtam el tõle. Gyönyörû szép, azzal nincs is bajom, de az íze számomra felejthetõ. Hangyányit lehet, hogy túlsütöttem, de nem gondolom, hogyha 5 perccel elõbb veszem ki a sütõbõl, jobb íze lett volna.Esetleg az állaga lett volna kevésbé szivacsos. Nem mondom, hogy sohatöbbetangyaltorta, de nekem ez most kicsit csalódás volt.:(
De legalább megtudtam, hogy mire jó a borkõsav. Stabilizálja a tojásfehérjét, megnöveli a hõállóképességét, ezáltal könnyen süthetõvé válik és nem szárad ki. Ezt a hatást citromlével vagy ecettel is elérhetjük, a lényeg, hogy sav legyen. ( Mostmár értem, miért is kellett ecetet tenni a Pavlovába:)
Hozzávalók: ( 24 cm-es kapcsos tortaformához)
10 db tojásfehérje
120 gr liszt
370 gr cukor ...