Angol zsömle (English muffin)
sponsored links
A Férfiak éjszakai teljesítménytúrán voltak.
Tudtam, hogy rövid nappali pihenõ után, hosszú alvás következik, vasárnap késõi reggelire számítsak.
Én viszont korán keltem, így volt idõm, hogy friss péksüteménnyel készüljek.
Az angol zsömlét már szerettem volna blogra írni, itt volt a legjobb alkalom.
(A fotózás persze már "gyorsra" sikerült...)
Az English muffin, korong alakú, kelt zsemle.
A formázásnak (kinyújtjuk, szaggatjuk) és a sütési technikának (a sülés középidejében megfordítjuk) köszönhetõen nyeri el lapos, mindkét oldalán sült kinézetét.
Ezeknek köszönhetõen, belül puha, kívül pedig ropogós.
Leggyakrabban pirítva, vajjal és lekvárral kínálják.
Alapreceptet állítottam össze.
Finomliszttel dolgoztam, de készülhet teljes kiõrlésû liszttel (vagy keverve), gluténmentesen, dúsíthatjuk mazsolával, aszalt áfonyával, fûszerezhetjük fahéjjal, vagy ahogy tetszik :).
A folyadék tej és víz, friss ...