Angol tejes kenyér
sponsored links
A kedvenc pékárum mostanáig nem került fel a blogba, pedig gyakran sütöm. 10 évvel ezelõtt, Bártfai Laci bácsi kenyeres receptjei között bukkantam rá. Nagyon puha, jó ízû a tésztája. Lekvárral, mézzel, vagy rántotta mellé kiváló, és ahogyan a képen látszik: juhtúróval, sonkával, paprikával is ínycsiklandó reggeli /vacsora.
Angol tejes kenyér reggelire |
Hozzávalók:
25 dkg finomliszt
3 dkg vaj
1 dkg élesztõ
1 dkg porcukor
3 dl langyos tej
só
A lisztet egy nagy tálba szitálom, a tej kivételével mindent hozzáadok. Alaposan összedolgozom a tésztát, s ezután öntöm hozzá a tejet. Pluszban kevés lisztet szitálok bele mindaddig, míg kemény tésztatömeget nem kapok. Cipót formálok belõle, és konyharuhával letakarva, meleg helyen fél óráig kelesztem.
Lisztezett deszkán kis, tojásnyi gombócokat formálok a tésztából, a gombócokat apró kenyérformára alakítom ki. Tepsiben újra megkelesztem a kis kenyérkéket. Vizes tojással megkenem õket, és 180 fokon, 15-20 perc alatt megsütöm õket.
Angol tejes kenyér |