Angol répatorta - Carrot cake
sponsored links
Sokáig azt gondoltam Angela Hartnett répatortájánál nincsen jobb (itt olvasható), de azóta elkészítettem Hugh Fearnley- Whittingstall receptjét is és nehéz eldönteni melyik répatorta finomabb, így hát arra gondoltam megírom ezt is. A szerzõrõl pár szóban annyit, hogy Londonból egy dél -angliai farmra költözött, ahol szinte mindent maga állít elõ a tejtermékektõl a húsokig. Birtoka, a River Cottage mára világhírû lett. Könyvsorozata, mely tudtommal magyarul még nem jelent meg nagyon hasznos olvasmány. Ez alábbi recept forrása: Cakes, River Cottage Handbook No. 8.
Hozzávalók:
- 125 gramm teljes kiõrlésû liszt
- 150 gramm puha vaj
- 120 gramm cukor
- 3 tojás
- 75 gramm darált mandula
- 250 gramm sárgarépa lereszelve ...