ANGOL NARANCSOS TRIFLE

2017-12-16

sponsored links


Hozzávalók 4 személyre:

  • 12 dkg piskótatallér
  • 15-20 dkg narancslekvár
  • 1,5 dl narancslé
  • 2-3 evõkanál narancslikõr

a narancszseléhez:

  • 1 púpozott evõkanál zselatinpor
  • 60 ml víz
  • 5 dkg cukor
  • 3 dl narancslé

a vaníliakrémhez:

  • 4 tojássárgája
  • 3 evõkanál cukor
  • 2 evõkanál étkezési keményítõ
  • 1,5 dl tej
  • 1/2 dl tejszín
  • 1 teáskanál vaníliás cukor
  • 1 (bio)narancs reszelt héja

a díszítéshez:

  • 2 dl tejszín




  • A likõrt elvegyítettem a narancslével.
  • A piskótát összeforgattam a lekvárral és a likõrös narancslével, majd félretettem.
  • A zselatint elkevertem a vízzel, és oldódásig melegítettem.
  • Hozzáadtam a cukrot és a narancslevet, 1-2 percig még a tûzön hagytam, majd kb. 11 x 21 cm-es mûanyag dobozba öntöttem.
  • Miután szoba-hõmérsékletûre hûlt, hûtõbe tettem néhány órára.
  • A krémhez a tojássárgáját kihabosítottam a cukorral és az étkezési keményítõvel, felengedtem a tejjel és a tejszínnel.
  • Gõz fölött vagy nagyon kis lángon, állandóan kevergetve krémmé fõztem, majd beleforgattam a vaníliás cukrot és a narancshéjat.
  • Vízfürdõben pár perc alatt kihûtöttem.
  • A zselébõl kiszúróval 4 csillagot készítettem, a többit apróra kockáztam.
  • A piskóta felét szétosztottam a poharakba.
  • Rákanalaztam a krém felét, ráhalmoztam a zselé felét.
  • Ismét piskóta, krém és zselékocka következett.
  • Néhány órára hûtõbe tettem, majd a tejszínbõl vert habbal és zselécsillagokkal díszítettem.



A receptet megtaláljátok a Kifõztük gasztromagazin novemberi számában is.

Folytats a blogon ... hankka.blogspot.com/2017/12/angol-nar...

sponsored links

Keres?s