ANGOL NARANCSOS TRIFLE
sponsored links
Hozzávalók 4 személyre:
- 12 dkg piskótatallér
- 15-20 dkg narancslekvár
- 1,5 dl narancslé
- 2-3 evõkanál narancslikõr
a narancszseléhez:
- 1 púpozott evõkanál zselatinpor
- 60 ml víz
- 5 dkg cukor
- 3 dl narancslé
a vaníliakrémhez:
- 4 tojássárgája
- 3 evõkanál cukor
- 2 evõkanál étkezési keményítõ
- 1,5 dl tej
- 1/2 dl tejszín
- 1 teáskanál vaníliás cukor
- 1 (bio)narancs reszelt héja
a díszítéshez:
- 2 dl tejszín
- A likõrt elvegyítettem a narancslével.
- A piskótát összeforgattam a lekvárral és a likõrös narancslével, majd félretettem.
- A zselatint elkevertem a vízzel, és oldódásig melegítettem.
- Hozzáadtam a cukrot és a narancslevet, 1-2 percig még a tûzön hagytam, majd kb. 11 x 21 cm-es mûanyag dobozba öntöttem.
- Miután szoba-hõmérsékletûre hûlt, hûtõbe tettem néhány órára.
- A krémhez a tojássárgáját kihabosítottam a cukorral és az étkezési keményítõvel, felengedtem a tejjel és a tejszínnel.
- Gõz fölött vagy nagyon kis lángon, állandóan kevergetve krémmé fõztem, majd beleforgattam a vaníliás cukrot és a narancshéjat.
- Vízfürdõben pár perc alatt kihûtöttem.
- A zselébõl kiszúróval 4 csillagot készítettem, a többit apróra kockáztam.
- A piskóta felét szétosztottam a poharakba.
- Rákanalaztam a krém felét, ráhalmoztam a zselé felét.
- Ismét piskóta, krém és zselékocka következett.
- Néhány órára hûtõbe tettem, majd a tejszínbõl vert habbal és zselécsillagokkal díszítettem.
A receptet megtaláljátok a Kifõztük gasztromagazin novemberi számában is.