Angol húsvéti zsemle. (Hot cross buns)

2014-04-12

sponsored links


Ez a finom zsemle az angolok hagyományos húsvéti süteménye. Én már évek óta készülök megsütni az ünnepekre, de valahogy a sok kalácsrecept mellett mindig elmaradt. A receptre még Adriennél a "Moha Konyha" oldalán bukkantam, és azóta is õrizgettem, várva a kellõ pillanatra. Idén pedig elérkezett a pillanat amikor csak elõkellet venni a receptet, na meg persze megsütni a zsemléket. A kelt tésztát én mézeskalács fûszerkeverékkel ízesítettem, de ízlés szerint õrölt fahéjjal is ízesíthetjük. Többféle aszalt gyümölcsöt is keverhetünk a tésztába, de én most az aszalt áfonyát és a sárgabarackot választottam. A kisült zsemléket még forrón, Adrienn tanácsa szerint sziruppal kentem le, melytõl szép fényesek, na és persze finomak lettek az amúgy is ínycsiklandozó zsemlék. Azért érdemes tálalás elõtt néhány órával megsütni, és lekenni a zsemlék tetejét, hogy legyen ideje a máznak megszáradni, mert különben kissé ragacsos lesz. (nálunk bizony kissé ragacsos maradt, mert már nem gyõztünk tovább várni a kóstolással, de így ragacsosan is isteni finom volt)

Hozzávalók a tésztához:

30 dkg liszt
5 dkg porcukor ...

Folytats a blogon ... gizi-receptjei.blogspot.com/2014/04/a...

sponsored links

Keres?s